13 mars 2011

INTERVJU: ABOVE ORANGE


Lundabandet Above Orange grundades 2008. Nu är de aktuella med en EP, vars sound mejslats fram ur det drömska.

- Även om man själv har en klar bild över hur man själv vill att det ska låta så skiljer den nog alltid sig från hur slutresultatet blir, vilket kanske både är bra men också väldigt frustrerande. Vi har som band en förkärlek till det pampiga och stora vilket är tydligt på EP:n, men vi är nog alla samtidigt väldigt trötta på post-rocken som fastnat i någon regelbaserad återvändsgränd. Vi styrs ganska mycket av vad vi har för instrument. Vi har aldrig haft råd med att ha två syntar, och under tiden vi spelade in hade vi en stråkmaskin, vilket gjorde att det blev mycket stråk på låtarna. Vi har med EP:n hitta en balans mellan drömsk rock och det raka mer råa i post-punken, vilket Mattias Persson som mixade låtarna hjäpt oss att fånga bra.

Vilken är den mäktigaste upplevelsen ni haft som band?

- Vi hoppas verkligen att vi har de mer mäktiga upplevelserna framför oss, men vi har haft några riktigt bra spelningar på Cuba Café och Hemgården.

Vad blir ert nästa steg?

Nästa steg blir att försöka få ut EP:n till så mycket folk som möjligt, och sedan ta oss tillbaka till replokalen för att se hur vi ska ta vår musik vidare.

Nedan kan ni lyssna på släppet.Sebastian Oscarsson
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar