27 mars 2011

INTERVJU: ALEXIS WEAKNatten till idag intog Cats N' Dogs Mejeriet. Props till Anna och Fanny från GFTB för en fet tillställning! Live på scen var Stockholms-rapparen Alexis Weak och levererade en spelning som gav mersmak. NonStp var på plats och fick utbyta några ord med honom före han gick på.

Vad har du för relation till Lund?
- Det är första gången jag är här faktiskt. Jag känner Kakan som är här i kväll, och Pastor Wiberg har jag träffat tidigare. Men jag blev tillfrågad att komma hit och lira, och det är alltid kul att komma ut och spela. Vi var i Kalmar igår och det var kul, men lite kaos och taskigt ljud. Men det här känns bra.

Hur ser din turnéplan ut för tillfället?
- Det är den här helgen, och några framöver. Vi har precis bytt bokare så det är mycket som är oklart, men jag tror det är en 6-7 datum framöver.

Någon festival?
- Aa, men det är fortfarande massor av diskussioner.

Peppat att du kör med liveband i kväll. Hur kommer det sig?
- Det blir roligare bara. Vi kör ju fortfarande med beats, så lägger vi på instrument för att få live-effekten på det.

Hur många och vilka producenter har du arbetat med på Till Minne Av?
- Det är egentligen bara en snubbe som har gjort allting. Vittorio Grasso, en barndomspolare till mig. Sen är det en kille som Charlie Bernardo som gick in som exekutiv producent i slutfasen för att lägga sin touch på plattan.

Vilket program är det han arbetar i?
- Det är lite olika beroende på vilka effekter man är ute efter, men framförallt Logic. Jag fick precis den nya singeln och jag kunde inte spela den så jag frågade han vad fan det var för fel på den, "Den är i surround" svarade han, och jag har inte något hemmabio-system så jag kunde inte lyssna på den. Men han är en väldigt teknisk, cool dude.

Är det han som spelar in dig också?
- Ja, vi har en egen studio där vi spelar in tillsammans. Det är ganska basic stuff men det behövs inte så mycket till min grej. Vi vet vad vi gillar och håller oss till ganska enkla inställningar.

Ni mixar alltså själva?
- Vi mixar det själva och skickar sedan iväg det på mastring. Det är alltid fett att skicka runt sitt material och få olika inputs.

Du är ju även aktiv med Supergruppen. Hur går det för er?
- Vi har massor med låtar nu, men ingen plan på att göra en skiva eller så. Jag, Lorentz och Lowitz är polare så det kom den vägen. Men vi brukar inte tänka att nu ska vi göra världens bästa låt, utan det är mer en sorts ventil för plötsliga idéer. Det blir mycket spontana grejer, och det är ingen som säger åt oss att den här dagen måste det vara klart eller det här är vad ni måste göra. Det är också en skön kontrast till mitt egna arbete som kan bli lite lågmält och mörkt.

Alexander Wiebelt
Sebastian Oscarsson
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar