9 mars 2011

INTERVJU: CORRADO DALCÒFotografen Corrado Dalcò är född i Parma men har bott i London sedan nio år tillbaka där han arbetar som professionell fotograf. Vid 16 års ålder började han med foto och film med den generella anledningen:

- Jag visste inte bättre. Innan jag helt kunde försörja mig på fotografering jobbade jag bland industrier och i en studio som fotade för reklam. Jag har studerat grafisk design och kommunikation och som fotoassistent.

Hur fick du dina första jobb?
- Reklambyråer kollade i min portfolio och sedan fick jag producera för dem.

Corrado har en gedigen meritlista med kunder som Coca Cola, Levi’s och Sisley. Han har gjort ett flertal kortfilmer, musikvideos och utställningar.


Vad vet du om Sverige? Har du varit här eller jobbat med några svenskar?
- Jag har aldrig varit där men känner modellen Dominique Hjerpe och Nikko Amandonico och Jonas Hjelte som är Art Directors. De har jag jobbat med.

Nedan ser ni Corrados kortfilm Crudo från 2003.
Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar