24 mars 2011

INTERVJU: ME AND MY ARMY


Det unga bandet Me And My Army är nu ute på sin första turné. Tidigare i år släppte de sin debutskiva Thank God For Sending Demons. Imorgon gästar de Babel i Malmö och lägligt till detta har vi fått en liten frågestund med bandets trummis Patrik Herrström.

Vad jag har förstått bildades ni lite av en vänskaplig slump, hur gick det till exakt?
- Det var meningen att vi skulle träffas för att repetera inför en hemlig spelning bara på skoj. Vi tänkte ha en middag innan och kanske bara jamma lite. Jag har med mig mitt husdjur, en dvärgsilkesapa som heter "Koko". Den lyckades rymma strax innan middagen så vi sprang alla ut och letar efter Koko. När vi kommer utanför lokalen har Andreas hittat Koko. Denna situationen förde oss närmare varandra och det blev en mycket bra repetition. Grannen, som nu passade min lilla apa, kom in vid något tillfälle och sa att han tyckte det lät riktigt bra. Då bestämde vi oss. We've got a band!

Vilken är den svagaste länken i bandet?
- Svårt att säga. Kanske Niels trassliga sladdar och knasiga gitarrpedaler.

Ni har inte hållit på så länge, men när har varit det tråkigast samt det roligaste ögonblicket hittills i bandets historia?
- Det absolut tråkigaste ögonblicket för mig var när London slog mig rakt i ansiktet när jag spelar fel i introt på "The Only One". Det roligaste var nog när vi stannade på en vägkrog någonstans och glömde kvar Hammad. Vi tyckte att det var kul men det var kanske inte lika roligt för Hammad, som fick ta egen buss till Stockholm.

Vad är era förhoppningar att ni kan bli?
- World domination! Eller bara att vi skall fortsätta göra bra musik. Det är faktiskt inte svårare än så. Vi gör bra musik. Ni skall bara lyssna. Om ingen krånglar till det mer än så blir vi ett mycket stort band.

Hur ser din drömkonsert ut?
- Konstig fråga men varför inte en scen i alla människors hjärnor? Där de får bygga sin egen drömscen efter tycke. Då skulle det dessutom vara möjligt att spela med The Beatles, The Who, The Doors, Queen eller Nirvana. Det hade varit nice.

Vilket är världens snyggaste instrument?
- Jag är ju svag för trummor, så jag säger Ringos kit. Och så tycker jag om Lemmys bas.

Hur är magin mellan Niels och Andreas duettsjungandet och den mystiskt lätta gitarrljudande musiken skapad?
- Både Andreas och Niels sjunger fint ihop. Lägg därtill Helena och Hammad. Där har du en stor del av stämningen. Vad det kommer till den mystiskt lätta musiken så är den nog bara så. Det är inte konstigare än så.

Köp biljetter till morgondagens spelning i Malmö HÄR!

Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar