1 mars 2011

INTERVJU: SWINGFLY


Swingfly fick ett fast grepp om Sverige med låten Hey Boy, ett samarbete han gjorde med Teddybears STHLM. Nu, sju år senare fick han förfrågan om att ställa upp i melodifestivalen. Ett erbjudande han själv inte hade räknat med.

- Jag blev förvånad för alla hade sagt till mig att rap aldrig fungerade, men jag gör hiphop på ett "wonky", popigt sätt.

Uppenbarligen har du fått mycket positiv respons på ditt deltagande, men har du fått några negativa reaktioner?
- Jag har fått viss negativ respons, som att min sång är skit. Jag har blivit kallad en del elaka saker men det rinner av mig som "water from a ducks back".

Vilken låt, förutom din egen, tror du har störst chans att komma till Eurovision Song Contest?
- Det finns några stycken som jag gillar, Dannys är en av dom. Men jag önskar alla lycka till!

Håller du för närvarande på att planera, eller arbeta på ett nytt album? Kommer det i så fall att medverka några coola artister?
- Jag kommer att släppa ett album som ska heta Awsomeness an Introduction to Swingfly, som kommer att innehålla alla mina hits samt fyra helt nya låtar. Det kommer att finnas en hel del grymma medverkanden på plattan! Jag arbetar även på The Fat Chick Scandal, det uppföljande albumet som ska släppas senare i år.

Swingfly säger även att han kommer att jobba med Mick Mars från Mötley Crue i framtiden. 
Nu väntas det final i Stockholm den 12 Mars. Fingers crossed så går Me And My Drum vidare till Düsseldorf!

Alexander Wiebelt
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar