12 april 2011

RECENSION: CARL NORÉN - DEBASER 8/4-11Carl Norén och hans gäng är väldigt norrländska. Det är något mystiskt och nästan lite vemodigt som infinner sig när de intar Debasers scen. Den hemlighetsfulla känslan förstärks av att Carl gömmer sig under luvan på sin hood-jacka under hela spelningen. Något över hans ansiktsdrag ger mig osökt förnimmelsen att det är Kalle från Kalles Klätterträd som ska uppträda för ett ljummet besökt Debaser.

Samtidigt som ljuset byter till rött och pianot sätter in efter en avskalad tappning av hitten The Anger skapas det något suggestivt. Norén går ut hårt med sina största hits först, och inledningsvis är det väldigt medryckande. Men allteftersom spelningen går så uppkommer samma fenomen som kan uppstå när du lyssnar genom en CD. Intresset svalnar och olika låtar börjar låta likadant.
När han presenterar låten New York bryts denna negativa spiral dock då han drar en anekdot om spring i benen under lyssnande på långa låtar, som jag roat kan relatera till. Och, när han drar igång en fullbands-version av The Anger kan jag inte låta bli att dansa med.

Sammanfattningsvis så genomförde de en rent musikaliskt utsökt spelning. Dock hade jag önskat att anonymiteten skulle kläs av en smula, och att en allmänt större publikkontakt hade infunnit sig.

Foto: Tim Chronström
Text: Sebastian Oscarsson
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar