11 maj 2011

INTERVJU: LENA MEYER-LANDRUTPå lördag återser vi den regerande Eurovision Song Contest-mästarinnan Lena Meyer-Landrut tävlandes för Tyskland på hemmaplan. Under en kort Sverigeturné förra sommaren fick Nonstp en exklusiv intervju med den då relativt nyupptäckta stjärnan.

Vad tycker du om artistlivet?
- Det är kul, det är hårt arbete, men det mesta är riktigt roligt.

Vad fick dig att söka till den tyska uttagningen till Eurovision Song Contest?
- Det var ett sammanträffande. Jag letade efter biljetter till en tysk tv-show och såg att man kunde ansöka. Jag tyckte det skulle vara kul att gå dit och sen kom jag med.

När börja du tro att du kunde vinna hela tävlingen?
- I samma sekund som jag vann.

Hur känns det att vara borta hemifrån under turnén och verkligen se det nya livet komma?
- Det är ok. Jag tror att alla människors liv förändras när de slutar skolan, om du börjar jobba eller läser på universitet. Jag har ett nytt liv nu och jag är hemma, inte lika ofta som förr men jag känner mig hemma överallt för det är så snällt folk runt omkring mig.

När började du inse att detta var ditt nya liv som kom?
- I samma ögonblick som jag vann Eurovision Song Contest. Vinsten gjorde det klart för mig att det inte finns någon väg tillbaka, och den känslan är ganska konstig men väldigt cool.

Lena tävlar som nummer 16 med låten Taken By A Stranger under lördagens final från Esprit Arena. Den direktsänds i SVT 1.

Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar