3 juni 2011

RECENSION: THEE GRAVEMEN


Debaser bjuder upp till 50-talskalas i äkta Rock 'n' Roll anda. Jiving Jamboree är en tredagarsfestival med danskurs, bilshow och en mängd lokala och europeiska band.

Först ut under torsdagskvällen var Thee Gravemen med festivalarrangören Darren Trash på trummor. De gav ett blandat intryck av en Johnossi-konstillation med vibbar som sträcker sig mellan Green Days American Idiot-album och Jerry Lee Lewis svängigaste dagar. Darren och Lee Tea kommer från England men är numer bosatta i Malmö. Bandet har funnits sedan 2008 och arbetar genom ett skivbolag i London. Senaste singeln Haunted visar prov på deras mörkare men oerhört behagligt medgungnade känsla. Darren berättar för mig hur viktigt det är att ha två E:n i The.
- Det visar att man är ett riktigt garageband.

Utöver Jiving Jamboree har Darren arrangerat lite andra musikevenemang i Malmö också och jobbar med ett halvtidsjobb utöver musiken.
- Det finns dessvärre inte så mycket pengar i Rock 'n' Roll numer.

Efter Thee Gravemen intogs scenen av det danska bandet Elvis on Velvet. De kör mer covers på gamla Elvis hits vilket oftast brukar bli tråkigt i längden. That's Alright, Mama och Jailhouse Rock får ett uppsving som numer endast kan skapas live efter 50 års uttjatning på skivor.

Ikväll (fredag) står Hipbone Slim and the Knee Tremblers, El Ray och The Camtwisters på scenen och avslutningsvis på lördag är det The Caezars, John Crampton, Screaming Vendettas och Lady Luck Combo.
Jag lovar att det blir väldigt sevärt att se.

        

Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar