29 juli 2011

RECENSION: PERNILLA ANDERSSON - PILDAMSTEATERN 22/7-11

Det finns många artister som producerar musik på svenska. Det är ytterst få som lyckas göra det bra. Det är ännu färre som kan förmedla den svenska texten med passion och förstånd på scen. Vi är nere bland kungarna Sundström, Thåström och Hellström. Under de senaste åren har prinsessornas prinsessa Andersson hårdare och hårdare lyckats slå sig in i denna svårt bemästrade skara.

När en vacker blond kvinna med Stockholms-skånsk dialekt intar Pildammarnas amfiteater med sin vackra röd gitarr och ett stort antal egenskrivna verk i baggaget kan inget gå fel. När det dessutom endast är två timmar sedan Norge drabbades av sin största tragedi sedan andra världskriget tar musiken så påtagligt djupare på din själ.

Pernilla Andersson klarar av det mesta. Utöver sina egna sånger (som välspelade Johnny Cash & Nina P. och Desperados) ger hon oss även sin cover på Pluras Huvudet högt och Monica Zetterlunds Att angöra en brygga. Den sistnämna avslutade konserten som bara blev bättre med tiden. När bandet första gången gick av fick varje instrument sin stund i rampljuset och en efter en lämnade musikerna scenen. Det gjorde att stämningen när de återkom höjdes ännu mer än tidigare.

Kvällens starkaste låt var utan tvekan Spring din själ. Ett måste för alla samtida vinylsamlare är vinylsingeln till denna där Kent-basisten Martin Sköld producerat en remix.


Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar