29 augusti 2011

RECENSION: MASKINEN - MALMÖFESTIVALEN 26/8-11


”Vi har bara kört två låtar, men det känns som vi kört i tio år”, så sammanfattar Frej Larsson inledningen av konserten. Det är avslutningskväll på malmöfestivalen och Stortorget är smockfullt. När Maskinen äntrar scenen håller Frej Larsson någon form av tribal-spira och Afasi ett sorts guldäpple i handen, vilket känns väldigt representativt för vad denna hiphopelektro-duo levererar live.

Att leverera rap live är en utmaning. Flytten från studiobåset till scen medför ofta ett mycket mera ansträngt röstläge, vilket i många fall leder till viss besvikelse. Denna utmaning är något som Afasi bemästrar med bravur. Han låter i princip exakt lika dant som på skiva. Tillsammans med Frej Larsson som personifierar råös blir det ett sådant där euforiskt laddat gig (detta till trots en hel del tappning av texten från bådas sidor).

Det är genomgående mycket bra flyt med hit på hit uppblandat med trix av deras Dj Mats Norman från Lilla Sällskapet, men vid extranumret händer det något minst sagt oväntat. Mange Schmidt presenteras ut på scen med orden ”mannen, myten, legenden...”. Ett försök att ge spelningen ett retroperspektiv måhända, men det känns mest bara trist. Detta kompenseras dock slutligen med ett hoppande torg till tonerna av Aldrig Vart I Malmö. Maskinen är ett monster!

         

        

        

        


Text: Sebastian Oscarsson
Foto: Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar