22 augusti 2011

RECENSION: VERONICA MAGGIO - MALMÖFESTIVALEN 21/8-11


En av Malmös största huvudakter äntrade scenen på stortorget igår. Namnet är VERONICA MAGGIO. Den som inte var där missade troligtvis den bästa dagen på Malmöfestivalen.”Jag har med mig extra allt idag, Malmö.” Sa hon.
Ett påstående som verkligen stämmer, det var; fyrverkerier, en stråkorkester och ett gott hjärta som värmde Malmöpubliken i det kalla regnet.

Showen började med Satan i gatan och avslutades med hit låten, Jag kommer. En show som lät perfekt från början till slut, inte ett litet fel bjöd Veronica på igår. Hon berättade för publiken att den bästa konserten hon har gjort i sitt liv var på Malmöfestivalen 2008, det vi kan konstatera är att hon slog den med bravur igår.

När du står och lyssnar på konserten kan man dock inte undvika att störa sig på de konstanta stönen som kommer när hon pratar med publiken. Jag valde först att se det som negativt, sen insåg jag att det ingår nog i hennes image att ses som en upphetsad, oskyldig tjej, och då menar jag på ett positivt vis.

När jag hörde Sju sorger spelas, som är min favorit på skivan Satan i gatan, så trodde jag att den bästa låten hade spelats för kvällen. Det var allsång i Malmö, inte ens Måns Zelmerlöw hade kunnat få publiken i detta vrål. Den var bäst tills gästande Daniel Adams-Ray sprang in på scen och lade sin vers på remixen, Inga Problem av Snook. Vilket höjde konserten enormt mycket. Utan den låten sa hade musikaftonen varit som exakt på skivan.

Veronica Maggio avslutade aftonen i Malmö. Det var även hennes sista konsert utomhus denna sommar. Veronica Maggio kommer antagligen få en kul vistelse på Grammisgalan, P3 Guld och Rockbjörnen, när priser ska delas ut. Hon vann ett pris denna afton, ett pris som Malmös drottning på Malmöfestivalen 2011.

Text: Alexander Wiebelt
Foto: Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar