15 november 2011

FILM: THE METH PROJECT - DARREN ARONOFSKYUr ett kritiserande perspektiv där vi omgående matas av globala taking stand-kampanjer måste man sticka ut för att bli hörd. Helkvällar med folkkära artister på bästa sändningstid fungerar inte längre, det behövs något mer. Mannen; geniet, som upprepade gånger visat sig bemästra samtidens alla otycken har nu även visat prov på eftersmak i den här branschen. Darren Aronofsky har regisserat dessa fyra reklamfilmer för The Meth Project!

Även om många stora kampanjer rent ekonomiskt lyckas väl så är det obehagligt när organisationernas kändiskåthet inte av sig själv leder någon vart. Som en slags doft av onödighetens utgifter står Oprah Winfrey, Bono och till och med Mikael Persbrandt och rövslickar oss. Och rövslickning kan vara bra, MYCKET BRA, det visar Darren Aronofsky upp nu. Även om han inte står iklädd kändisrollen vet Idaho Meth Project om att han säljer, och det stort, men vad han mest lyckas sälja är det som man just i kändistätheten ofta kan gå miste om; kraften av kunskap.

Darren har sedan tidigare direkt visat prov på att skildra hårda förhållande innehållande droger. Jag tänker inte på klubb-scenen i Black Swan utan naturligtvis på Requime For A Dream. Men han visade även kraftfullt prov på människans beteende i den något bättre, och även allt för bortglömda, PI från 1998.Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar