6 november 2011

KRÖNIKA: MTV EMA 2011 - SELENA GOMEZI en human sfär av förlåtelse har alla (stundtals ifrågasatt) alltid en andra, tredje och ibland även en fjärde chans. Ikväll äger den artonde upplagan av MTV:s Europagala EMA rum, och till mångas glädje och ännu flers förvåning har programledartiteln, som senast ägts av Katy Perry och Eva Longoria, nu tilldelats; Selena Gomez.

På scenen ikväll är Lady Gaga, Adele och Coldplay bara små myrskitar av vad som mer väntas. Som inramning har då MTV valt kvinnan, eller tjejen, som under de senast åren växt fram via Disney Channel, B-filmer och en fysisk "sug"-kraft till Justin Bieber.

Men som sagt så ska vi alla i viss mån få chanser att motbevisa det redan bevisade. Och något Selena glimtar med är just vad man förväntar sig när årets proffsigaste live-produktion sätts i hamn; en naturligt proffisghet för det plötsliga.

När jag själv personligen hörde att det var hon som skulle hålla i det infann sig enbart RÄDSLA. Men efter att ha spanat igenom hennes förberedande dagboks-filmer på MTV:s hemsida kan Selena vara rätt person i mynningen för detta uppdrag. Det känns som en del av det MTV har växt fram som. Vi ska inte glömma vad Katy Perry var 18 månader innan hon stod på Selenas plats. Hon satt på en skivbolag och gnagde tid. Katy fick sedan dessutom även göra om arbetet året därpå.

MTV står för utveckling, en världsledande utveckling inom musik-, show- och nöjesbranschen. Ett exempel på detta visas nedan. Den första upplagan av EMA ägde rum 1994, det var på den tiden som vi kunde se svenskar (Ace of Base) som huvudakt under kvällen. Njut, med avsky, och känn in hur svensk musik, den musik MTV står för och framförallt; hur TV-produktioner i världsklass har utvecklats under 17 år. Ge därefter Selena Gomez en chans ikväll, för vi ska inte glömma att det är en av årets TV-fester.Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar