5 december 2011

INTERVJU: FRANZ FERDINAND, 1990S & MODERN LOVERSSvenskarnas alltid återkommande höstliga moralpanik debatt fick för några veckor sedan fart vid seriestarten av SVT-programmet Allt för Sverige. 10 amerikaner kommer till Sverige för att i tävlingsformat få testa på vad producenterna tycker är svenskt, men frågan är vad äktheten i det svenska är värt? Vad är egentligen typiskt svenskt på 10-talet? Nonstp vill ta del av debatten och bjöd därför, med hjälp av Craig Jamieson från Modern Lovers, in de skottska musikerna Paul Thomson, trummis i Franz Ferdinand, och sångaren Jackie McKeown från 1990s för att testa på en äkta Midsommarfest (i november).

Stor stark och nubbe var de väl medvetna om, annars bestod den 5 månader försenade högtiden till största del av köldfyllda överaskningar. De tre skottarna satt på en bänk i Malmö Folkets Parks och åt sill, Kalles "Charlies'" Kaviar, lyssnade på Tomas Ledin och fick på sann engelsk-skånska lära sig hur en regnig fredag i juni bör gå till. Slagsmål uteslöts, påhittad värme iscensattes.

Betyget blev till slut 26 poäng av 30 möjliga, en helt OK utvärdering av vad de flesta svenskar tar som en given del av sommarens begynnelse.

Film: Alexander Wiebelt
alexander.wiebelt@nonstp.se

Intervju/Redigering: Tim Chronström
tim.chronstrom@nonstp.se
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar