26 december 2011

WALL: 2011 ÅRS BÄSTA LÅTAR - PLATS 26 - 30

Med anledning av det stundande årsslutet vill vi på Nonstp framhäva de bästa låtarna från det gågna 365 dagarna. Vi gör detta genom en traditionell lista där årets 50 bästa låtar är rankade. Listan publiceras successivt fram till nyårsafton, nedan följer plats 26 - 30.

26. James Blake – Limit To Your Love
Han har krönts till Storbritanniens prins av elektronisk musik. Svår musik som är enkel att lyssna på. Den dubstepinfluerade basen i refrängen känns så rätt.

27. The Naked And Famous – Young Blood
Snyggt producerad, bra balans mellan rock och elektronica, och framförallt en bra text.  The Naked And Famous låt Young Blood hör verkligen till favoriterna 2011.

28. Rebecca & Fiona – Bullets
När Rebecca & Fionas släppte deras andra singel, Bullets, 2011 spelades den flitigt runt om bland landets discjockeys och blev snabbt en hit på radio. När det närmar sig midnatt på dansgolvet är detta att räkna med.

29. Ane Brun – Do You Remember
Norges Adele släppte sitt fjärde studioproducerade soloalbum med en invävd Jose Gonzalez-duet. I ett pompudöst melodrama tillåts man sitta tillbaka och leka gammal för en stund. Skandinavien levererade 2011 och Do You Remember är en av de mer originella sångerna.

30. Veronica Maggio – Jag kommer
Att den svenska radiosommaren innehöll kärlekslåtar av skalans snuskigare karraktär vet vi, men det hör till ovanligheterna att en sådan hänger med året ut. Maggios album är överskattat med två kraftiga uppstickare, högst når Jag Kommer.

<-- PLATS 21 - 25                                                      PLATS 31 - 35 -->

Tim Chronström & NextStep
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar