25 december 2011

WALL: 2011 ÅRS BÄSTA LÅTAR - PLATS 31 - 35

Med anledning av det stundande årsslutet vill vi på Nonstp framhäva de bästa låtarna från det gågna 365 dagarna. Vi gör detta genom en traditionell lista där årets 50 bästa låtar är rankade. Listan publiceras successivt fram till nyårsafton, nedan följer plats 31 - 35.

31. Robyn – Call Your Girlfriend (Feed Me Remix)
Originalet för all del, men i händerna på Jon Gooch blir den till årets fetaste dubsteptrack. Det är krispigt och medryckande, samt välbalanserat i sin dosering av talking bass. 

32. Swedish House Mafia – Save The World
När det kommer till välsvarvad house under 2011 är Save The World, med hela sitt entourage av låtskrivare och producenter bakom sig, en av de främsta låtarna. Hundvideon däremot...

33. Quakers & Mormons – New York Town (Xinobi Remix)
Det är italienskt, andligt och okänt. "Quakers and Mormons is a Throat and two Fingers." Den milanesiska duon släppte i april debuten Evoltron. Bästa tracket; New York Town remixades under hösten av portugisiska Xinobi och är värd många förstagångslyssnare.

34. Rebecca & Fiona – Giliap
Stockholmsbrudarna Rebecca & Fiona var 2011 aktuella med skivna I Love You, Man. Produktionerna till är väldigt enformiga med undantag för bl.a. låten Giliap, den är genialisk.

35. Coldplay – Paradise
Trots återkommande nyheter om splittring besatte sig Coldplay den sena höst-tronen 2011.  Bevisen på sin utvecklade samtidskonstnärlighet växlades av varandra och Paradise är bara en av de kraftiga bevisen på detta. Videon ger en känsla till Beatles glada dagar och John Lenons lekfullhet i Mind Games-videon.

<-- PLATS 26 - 30                                                      PLATS 36 - 40 -->

Tim Chronström & NextStep
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar