22 december 2011

WALL: 2011 ÅRS BÄSTA LÅTAR - PLATS 46 - 50

Med anledning av det stundande årsslutet vill vi på Nonstp framhäva de bästa låtarna från det gågna 365 dagarna. Vi gör detta genom en traditionell lista där årets 50 bästa låtar är rankade. Listan publiceras successivt fram till nyårsafton, nedan följer plats 46 - 50.

46. Björk – Moon
Efter tystnad kommer glädje! I fallet Björk känns fyra år utan ett studioalbum som lång tid och rykten om besvikenhet började sprida sig. I oktober bevisades motsatsen då Biophilia anlände.

47. The Strokes – Under Cover Of Darkness
New York-bandet som höjer danspotentialen platta efter platta. 2011 nåddes ett njutningsfyllt och blinkande antiklimax upp med sitt epicentrum i Under Cover Of Darkness.

48. LMFAO – Party Rock Anthem
Det går inte att förneka att Berry Gordos pajasar till avkommor verkligen har givit världen en party anthem. Årets uppskruvade motsvarighet till I Gotta Feeling.

49. Veronica Maggio – Satan i gatan
Titeln må vara fantastiskt bull men Veronica levererade ett av de bästa svenska albumen i år. Med kåt stämma och en neutral överlägsenhet tog hon även livepubliken 2011 längre än de tidigare kunde tro.

50. Tove Styrke – Byssan Lull
2011 släppte Ikea otippat nog en skiva med vaggvisor vid namn Bättre sömn åt alla. Fröken Styrkes version av Byssan Lull är den som får en musikälskare att drömma våtaste drömmen.

<-- PLATS 41 - 45

Tim Chronström & NextStep
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar