30 december 2011

WALL: 2011 ÅRS BÄSTA LÅTAR - PLATS 6 - 10

Med anledning av det stundande årsslutet vill vi på Nonstp framhäva de bästa låtarna från det gågna 365 dagarna. Vi gör detta genom en traditionell lista där årets 50 bästa låtar är rankade. Listan publiceras successivt fram till nyårsafton, nedan följer plats 6 - 10.

6. Florence + The Machine – Shake It Out (Benny Benassi Remix)
Med tjatvarning utfärdad äger Florence + The Machine 2011 på många nivåer. Deras bästa låt kunde dessutom bli bättre när Benny Benassis finslipadde den från hemmakvällen till den mysiga sektionen av klubben.

7. Lykke Li – Sadness Is A Blessing
Pappa Skarsgård, 10-talets indiebaserad Stockholmsmarinad och älskad över nästan hela världen. Lykke Lis internationella genombrott skedde på allvar 2011. Med ett liveframträdande baserat på hängande gardiner och trummor bevisar hon upprepade gånger simpelhetens kraft i sin musik. Sadness Is A Blessing är förhoppningsvis ena sidan av en ny bok i svensk musikhistoria.

8. Drake – Marvins Room
Det är djupt nog för en simtur men tillräckligt grunt för att nå botten. Han får mycket skit för att vara wannabe-poet, men vi säger ta det för var det är. Drakes silkeslena röst och 40s hypnotiska beat utgör ett perfekt komplement till rödvinets påverkan. 

9. Firefox AK – Boom Boom Boom (Boeoes Kaelstigen Remix)
Den svenska electropopens Andrea Kellerman, alias Firefox AK, släppte sitt tredje soloalbum 2011. Enda singeln Boom Boom Boom fick oförtjänt låg genomslags kraft. Boeoes Kaelstigen remix känns inte som en remix, det är mer en annan version till originalet som mycket väl kunnat släppas på plattan.
 

10. Cut Copy – Need You Now (Architecture In Helsinki Version)
2011 gav Cut Copy kvalité för sitt namn med tredje och hitills bästa plattan Zonoscope. I och med magnituden av deras ljudkuliss finns oändligt av spår att spinna på i deras musik. Australiensiska Architecture In Helsinki tog tracket som inte var bäst, men de gjorde det till sitt eget. All prägel till Cut Copy men detta barnet är sållt för gott.

<-- PLATS 1 - 5                                                      PLATS 11 - 15 -->

Tim Chronström & NextStep
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar