23 februari 2012

MELODIFESTIVALEN: DAG 1 - REPETITION

Melodifestivalen 2012 har nått Malmö. Nonstp bevakar de första torr-repetitionerna på scen och rapporterar flödande!

(11:34)
1. Charlotte Perelli - The Girl

När alla stor discodivor tar hjälp av längre kortfilmer i sina shower alltfler animerade projektioner i sina musikvideor tar Charlotte Perelli med konceptet till sin scenshow i Malmö Arena.
Låtens stora behållning är dansandet framför en stor skärm med blinkande bilder och förhoppningsvis den indiska klänning hon sägs ska bära, resten är det normala September-gunget med onödigt fokus på tonarthöjningen vid avslutet.


(11:55)
2. OPA! - Allting Blir Bra Igen

En förtröstande förklaring om att ”allting blir bra igen…” med tydliga Grekiska undertoner blir lite väl ironiskt i Greklands kris.
Med sin mysiga trall-melodi och likgiltiga scenarbete når känslan inte ut från arenan, men det är ett ”helt OK” inslag.

(12:45)
3. Dynazty - Land Of Broken Dreams

Med ett simpelt riff och folklig jämförelse med The Poodles tidigare medverkan hamnar Dynazty i den stora skuggan bakom Dead By April 2012.
Även om den enformiga genren blir kraftig vid live-framträdanden framförs inte något unikt eller nytt.

(13:23)
4. Lotta Engberg och Christer Sjögren - Don't Let Me Down

Dansbandsklassificeringen lämnas hemma och känslan av mys med en flickig mormor och grov morfar som sjunger ”Squeeze me” infinner sig istället.
Lotta och Christer har de mest självklara röstarna men låten blir dessvärre sämre och sämre. Dess avslutande schlager-krescendo fick många journalister att brista ut i gapskratt vid pressuppspelningen på onsdagkvällen.

(15:06)
5. Hanna Lindblad - Goosebumps

Låten verkar inte lukta tillräckligt mycket tuggummireklam i sig utan att en scenografi och i sig underbart färgglada kläder hälls med i grytan.
Men att låten helt tystnar ner i ett hjärtslagsbultande ”riff” sänker den redan darrande stämningen av proffsighet.

(15:51)
6. Axel Algmark - Kyss Mig

På Svt:s hemsida beskrivs han som inspirerad av Håkan Hellström, på scen luktar det mer Lasse Lindh.
Med inslag av den ”ungdomliga” tolkningen att referera till personer (i Axels fall att ”natten var skriven av Plura”) i samband med hans falsksjungande hesheten ger risken för korta enfaldiga småtjejsromanser. Det gungar och är hitintills den bästa live men kommer inte att utvecklas till Slottskogen-material.

(16:27)
7. Lisa Miskovsky - Why Start A Fire

En enad presskår kan nog instämma bakom ordet; skitsnyggt.
Två dansare viftande med änglavingar plus ljussättning ger en maffig, i längden något genomtuggad, känsla för en annars ganska popmysig låt á la London. Den svåra frågan är om det spökligt vackra når ut genom rutan.

(17:36)
8. Danny Saucedo - Amazing

”Beklä Britney Spears- och Michael Jackson-rörelse i utstyrseln från Tron” tänkte man och sen stod Danny på scen, dessvärre i en cover av Swedish House Mafia-hiten Save The World.
Ordvalet awesome son en synonym till titeln Amazing är som kidsen säger, ”lökigt”, men att den går till final är självklart. Vilken av medaljplaceringarna den sedan kammar hem är osäker.

Tim Chronström
Alexander Wiebelt
Share

1 kommentar:

  1. jag tror visst att de har en chans att ta hem det de är så mycket bättre musiker än dead by april!!! kör hårt nu grabbar, ni klarar det :-)

    SvaraRadera