4 februari 2012

RECENSION: REBECCA & FIONA - BABEL 3/2-12


”Dom har fan aldrig vart i Malmö” ljuder ut över dansgolvet vid baren. Eller jo det har de, fast aldrig på det här sättet. 
Det råder sibirisk vinter i Malmö och Rebecca & Fiona inleder sin turné på Babel.

För första gången åker Rebecca & Fiona ut på turné som två fullfjädrade popfenomen, och det märks på de många besökare som trotsat kylan och fyllt klubbkyrkan till bristningsgränsen. Förväntningarna är nästan lika höga som buffaloskor.

Kanske är det naivt, men jag kan inte låta bli att hoppas på att de kommer att leverera en show liknande det fantastiskt feta framförande de gjorde på P3 Guld. Denna förhoppning raseras. Det är till största delen enbart ett Dj-set. Om än ett förträffligt tight sådant. Mixningen känns förtroendeingivande och rutinerad, och strobben blinkar så euforiskt frenetiskt att man nästan tolkar Giliap bokstavligt och täcker ögonen.
När den klassiska supersågen från Nause och Adrian Lux remix av Bullets fyller upp ljudbilden så blir det lösgång som Dexter Gordon.

Men det går inte att komma ifrån att även fast de har en publikkontakt som får Avicii att framstå som autistisk så saknas det musikaliska djupet. Visst, Dj:andet är ett konsthantverk, men vill de leva upp till det popartist-epitet som följt med deras debutalbum så krävs det mer liveframförande.

       Text: Sebastian Oscarsson
Foto: Alexander Wiebelt
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar