20 februari 2013

FILM: BERÄTTELSEN OM PI (#5)Det är 5 dagar kvar till årets Oscarsgala. Nonstp:s Tim Chronström räknar ned med en rankingslista över de nio filmer som nominerats i kategorin Bästa Film. På femte plats hamnar Berättelsen om Pi, Ang Lees filosofiska Noaks Ark-mästerverk!

Ang Lee är regissör, berättelsen hämtad från en bästsäjande roman, bakom kameran står Benjamin Button-geniet Claudio Miranda och vi besprutas av olika syner på livet, religioner och livsfarliga djur - MED DE ABSOLUT BÄSTA 3D-EFFEKTERNA. Berättelsen om Pi är svår att greppa, svår att se en hel värld hålla med om, men som bioupplevelse är det bland de absolut giftigaste och färgstarkaste på länge.

Det är i det visuella filmen bärs fram, ackompanjerat av fenomenalt skådespeleri från såväl lejon som människor. Man ska inte tjuvkika för mycket på Berättelsen om Pi, därför finns den fenomenala Robby Warrens recension ovan för att i ytterliggare led beskriva filmens glans.

Berättelsen om Pi är Oscarsnominerad i elva kategorier; bästa film, bästa regi, bästa manus efter förlaga, bästa filmmusik, bästa sång, bästa ljudredigering, bästa ljud, bästa scenografi, bästa foto, bästa klippning och bästa specialeffekter.

Tim Chronström
Share

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar